Jo Nesbø slo først gjennom som låtskriver og vokalist i popbandet Di Derre. Med seks albumutgivelser og landeplager som Jenter og Rumba med Gunn (1-2-3) er de selve definisjonen på lyden av norsk 90-tallspop. Jo Nesbø har også hatt en aktiv solomusikerkarriere, med kassegitar rundt halsen og bassist Lars Jones ved sin side. Han har skrevet seg inn i litteraturhistorien som en av verdens fremste krimforfattere med de populære bøkene om privatetterforskeren Harry Hole, som er solgt i mer enn 50 millioner eksemplarer og er oversatt til mer enn 50 språk.

Det som begynte som en engangshappening har etterhvert blitt en duo hvor Jo Nesbø forteller historier og spiller sammen med multiinstrumentalist Lars Jones. Tanken var å anrette noen fortellinger så enkelt som mulig, ved å bruke det man har for hånden: En gitar, en bass, et munnspill og to stemmer. På en god kveld trengs ikke mer for å skape latter, ettertanke og varme.

Lars Jones er en ettertraktet musiker både live og på plate, og har samarbeidet med blant andre Anne Grete Preus, Dronning Mauds Land, Grethe Svensen og Di Derre. Han har også gitt ut soloalbumet Raindrops to the Desert (1996).

Jo Nesbø og Lars Jones treffer du på Tobias Jorde på Birkeland 20.august 2021. Konserten starter kl 19:00 hvor Sommerkorpset og den lokale sanggruppa Snelleklang varmer opp før hovedartistene går på scenen. Konserten er gratis. 

Ønsker du å gå på konserten? Da må du lese gjennom den praktiske infoen som vi har lagt ut på forsiden på våre nettsider. Bl.a. må du resevere billett og kunne fremvise grønt Koronapass for å komme inn på konserten i år pga gjeldende smittevernregler.